Auto

De verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid Auto is een wettelijk verplichte verzekering en de Wet bepaalt dan ook de minimumvoorwaarden. Daarbij bieden de meeste verzekeraars één of meerdere uitbreidingen, al dan niet gratis. Dat kan een takeldienst bij schade zijn of levenslange BM 01 enz. 

Uw BA autoverzekering geldt ook voor de schade toegebracht door iedere andere bestuurder met uw auto. Enkel de aansprakelijkheid van diegene die door diefstal of geweld in het bezit van uw voertuig is gekomen, is niet gedekt. Veroorzaakt een passagier een ongeval, dan is dat ook gedekt.

Uw BA-verzekering vergoedt dus enkel de schade van derden. Daarom bestaat er een hele waaier aan bijkomend af te sluiten waarborgen. Een aantal voorbeelden:

  • Gedeeltelijke of volledige omnium
  • Afhankelijke of onafhankelijke rechtsbijstand
  • Bestuurder en/of inzittende
  • Bijstand personen en/of voertuig
  • Enz.

Uiteraard is dit slechts een beperkte toelichting over de tak Auto. De materie is trouwens veel te complex en uitgebreid om volledig te kunnen zijn. Bovendien zijn er nog eens de talrijke verschillen in premies, waarborgen, formules en uitbreidingen tussen de verschillende verzekeraars.

Wij vergelijken voor u de vele mogelijkheden en zorgen dat u de beste keuze kan maken.