BA Privéleven

In uw privéleven bent u aansprakelijk voor de materiële en lichamelijke schade die u aan een derde zou veroorzaken. Hiervoor kunt u een polis Burgerlijke Aansprakelijkheid Privéleven afsluiten, beter bekend als de Familiale. Uw privéleven beperkt zich daarbij niet tot de huiselijke sfeer. Ook als voetganger, fietser, sportbeoefenaar enz. kan uw aansprakelijkheid betrokken geraken.

Niet enkel de gezinsleden (alle personen die in huiselijke gemeenschap leven) zijn verzekerd, maar eveneens uw huispersoneel of de babysit in de uitoefening van hun functie en, niet te vergeten, uw huisdieren. De dekking is trouwens wereldwijd.

Net als de brandverzekering is er voor de BA Privéleven geen wettelijke verplichting. Niemand is zonder fout en de financiële gevolgen kunnen soms héél zwaar zijn. Daarom is deze verzekering echt een absolute aanrader. Ook hier zijn er echter belangrijke verschillen tussen de verscheidene polissen op de markt. Denk maar aan de opzettelijke daad door minderjarigen, schade veroorzaakt door andere dieren dan huisdieren die u bezit enzoverder.

Uiteraard is dit slechts een beperkte toelichting over de tak BA Privéleven. De materie is trouwens veel te complex en uitgebreid om volledig te kunnen zijn. Bovendien zijn er nog eens de talrijke verschillen in premies, waarborgen, formules en uitbreidingen tussen de verschillende verzekeraars. 

Wij vergelijken voor u de vele mogelijkheden en zorgen dat u de beste keuze kan maken.