Reisverzekering

Vakantie is altijd een prettig vooruitzicht en bij het boeken van een reis staat u dan ook niet direct stil bij de kans dat u wel eens pech zou kunnen hebben, een ongeval tegenkomen of ziek kan worden. Toch zou u dit best even doen want dicht bij huis weten de meeste mensen zich goed te behelpen in geval van nood. In het buitenland ligt dat echter anders, u weet niet waar u moet zijn en de taal is dikwijls ook een hinderpaal. Daarom kunt u best een reisbijstandsverzekering nemen. Dit kan voor de duur van de reis, maar dikwijls bent u beter af met een jaarformule.

Een degelijke reisverzekering dekt zowel bijstand aan personen als aan uw voertuig. In het kort gezegd zorgt de bijstand ervoor dat u, uw gezinsleden en uw voertuig onder alle omstandigheden terug thuis geraken. Bovendien worden onder meer de medische kosten in het buitenland terugbetaald, net als de opsporings- en reddingskosten. Voor uw voertuig is pechverhelping en depannage voorzien en eventueel een vervangwagen. De lijst van waarborgen is echter nog véél uitgebreider. Belangrijk is dat men alles voor u regelt met dokters, ziekenhuis, depannagedienst enz.

Ook hier zijn vele uitbreidingen mogelijk. Enkele voorbeelden: annuleringskosten, compensatiereis, bagageverzekering, extra uitbreidingen voor skireizen enz. Zoals bij elke verzekeringspolis zijn er echter belangrijke verschillen tussen de verzekeraars en de vele formules die zij aanbieden.

Uiteraard is dit slechts een beperkte toelichting over de tak Reisbijstand. De materie is trouwens veel te complex en uitgebreid om volledig te kunnen zijn. Bovendien zijn er nog eens de talrijke verschillen in premies, waarborgen, formules en uitbreidingen tussen de verschillende verzekeraars. 

Wij vergelijken voor u de vele mogelijkheden en zorgen dat u de beste keuze kan maken.